luni 20 august 2018,
REIKI CENTER Oradea

Se spune ca ingerii ar putea fi ascultati cu urechea stanga

Se spune ca ingerii ar putea fi ascultati cu urechea stanga

De-a lungul istoriei, o serie de evenimente au atras atentia asupra urechii stangi a omului evidentiind ca aceasta are un rol specific in functionarea corpului fizic dar si a corpurilor subtile ale acestei fiinte. Vom arata cateva situatii spre a convinge ca urechile au importanta diferita si ca dirijarea atentiei asupra urechii stangi se bazeaza pe o insusire speciala a ei.

Din punct de vedere emotional, o cercetare stiintifica efectuata la Universitatea de stat Sam Houston la care a participat un numar de 100 de subiecti a concluzionat ca acestia au receptionat peste 70% din cuvintele emotionale care li s-au spus la urechea stanga in timp ce la urechea dreapta s-au inregistrat doar 58% din cuvintele similare soptite. Cercetarea a fost condusa de psihologul Teow-Chong-sim si si-a gasit confirmarea in faptul, deja constatat mai dinainte, ca melodiile ascultate de urechea stanga in casti sunt recunoscute mai repede de auditori.

Un alt exemplu care evidentiaza importanta urechii stangi asupra celei drepte a fost consemnat la 9 decembrie 1596 in Japonia, in timpul imparatului Toyotomi. Atunci, din ordinul acestuia li s-a taiat urechea stanga unui numar de 26 de misionari care cautau sa extinda catolicismul in acea tara. Pedeapsa era de altfel comuna in Japonia si reprezenta pentru nefericit o situatie psihica de degradare dar atat de profund implementata in japoneza incat imparatul n-a mai tinut seama de eventuale complicatii diplomatice.

Continuam cu alte situatii. Celebrul Socrate (469-399 i.Hr.) considerat de oracolul de la Delfi ca cel mai intelept om, face o destainuire neasteptata in celebra sa opera „Banchetal”. Socrate afirma acolo ca este inspirat in ceea ce scrie de un inger care-i soptea la ureche, dar numai la cea stanga.

S-ar putea arata ca este stabilit ca emisfera dreapta a creierului este asociata cu intuitia, in perceperea informatiilor emotionale si ca ea controleaza urechea stanga. S-a constatat de altfel ca mamele de predilectie isi calmeaza bebelusii leganandu-i pe partea stanga in apropiere de urechea stanga. Intuitia, care este o calitate superioara logicii (si domina urechea stanga) prezinta si aspectele extrasenzoriale (materializari de sau chiar de mari apostoli) dar si fenomene exotice ca neputrezirea diferentiata. Aceste aspecte pot fi si mai diversificate daca am dispune de un inventar mai bogat al unor evenimente legate de urechea stanga.

Iti place acest Articol? Share it!

Despre Autor

Lasa un comentariu