luni 16 iulie 2018,
REIKI CENTER Oradea

Matricea Energetica – Medicina Vibrationala

Matricea Energetica – Medicina Vibrationala

Practica medicala curenta se bazeaza pe modelul newtonian in ceea ce priveste intelegerea realitatii. Acest model tine de un punct de vedere potrivit caruia lumea reprezinta un mecanism complicat. Doctorii vad ca pe un fel de masina care este controlata de creier si de sistemul nervos periferic : computerul biologic.Dar oare reprezinta oamenii doar niste masini, oricat ar fi de sofisticate? Sau sunt niste mecanisme biologice complexe, interconectate in mod dinamic cu niste campuri de vitala…asa-numitele ”spectre” ? Conform lui einstein, materia nu reprezinta decat un mod de exprimare a energiei. Aceasta noua viziune asupra vindecarii,bazandu-se pe paradigma einsteiniana, a dat nastere medeicinei vibrationale.

Rezultatul aplicarii paradigmei einsteiniene in medicina vibrationala este faptul de a vedea omul ca pe un sistem de retele formate din campuri complexe de energie care interfereaza cu sistemul celular si fizic. Medicina vibrationala foloseste forme specializate de energie cu scopul de a actiona asupraa acestor sisteme energetice in momentul in care acesta sufera un dezechilibru din cauza starii de . Prin reechilibrarea campurilor energetice se regleaza functionarea celulara. Vindecatorii nu fac altceva decat sa incerce a restabili ordinea de la un nivel superior al functionarii umane.

Admitand ca materia reprezinta, in ultima instanta energie, vom ajunge la intelegerea ca fiintele umane pot fi considerate sisteme dinamice de energie. Prin faimoasa sa ecuatie E=mc². albert Einstein a dovedit ca energia si materia reprezinta expresia duala a aceleiasi substante universale. Aceasta substanta universala este energia sau vibratia primordiala din care suntem toti facuti. Astfel,medicina vibrationala poate fi asimilata cu incercarea de a corpului prin manevrarea acestei vibratii sau primordiale. Cu toate ca punctul de vedere einsteinian a fost cu greu acceptat de catre fizicieni, este obligatoriu ca doctorii sa si-l insuseasca si sa se raporteze la el in momentul cand diagnosticheaza si incearca sa vindece o boala.

Modelel newtoniene actuale de gandire medicala privesc comportamentul si fiziologia umana ca depinzand de structura fundamentala a corpului si a creierului. Inima este o pompa mecanica care furnizeaza oxigen si sange bogat in elemente hranitoare sistemelor organice ale corpului si creierului. Doctorii cred ca au inteles atat de bine ce se intampla cu inima incat au inventat inlocuitori mecanici care sa preia functiile inimii care cedeaza. Multi medici considera ca rolul principal al rinichilor este cel de filtrare si de schimb. Medicii au reprodus in mod mecanic capacitatea rinichiului de a filtra impuritatile si toxinele creand aparate de hemodializa. Chiar cand progresele din tehnica biomedicala le-au oferit doctorilor o mai mare varietate de piese inlocuitoare pentru organele sau vasele de sange defecte , lipseste inca, din pacate, cunoasterea superioara a modului in care pot fi vindecate sau prevenite multe boli.

Analogiile de ordin mecanic care s-au facut incepand cu perioada lui Isaac Newton au fost foarte utile in a explica comportamentul lumii fizice. Ganditorii newtonieni au vazut universul ca pe un mecanism precis, previzibil, si nu in ultimul rand divin. Potrivit acestui punct de vedere, oamenii, ca si Creatorul lor , sunt construiti in mod similar. In timpul epocii newtoniene era mai usor sa concepi anatomia umana ca pe o rafinata masinarie biologica.  Acest punct de vedere mecanicist, era atat de dominant, incat ganditorii din vremea lui Newton au ajuns sa considere ca intregul univers funcyioneaza ca un mecanism de ceasornic. Perspectiva medicala asupra functionarii interne  fiintelor umane s-a schimbat foarte putin de-a lungul timpului. Doctorii de azi inca vad corpul uman ca pe o masina complexa. Au devenit ceva mai sofisticati doar prin faptul ca studiaza mecanismele ceasornicului biologic la nivel molecular.

Prima ramura medicala care a tinut de modelul newtonian a fost chirurgia. Primii chirurgi s-au bazat pe premisa ca organismul uman reprezinta un sistem complex de instalatii. Chirurgul de astazi poate fi considerat drept un ”bio-instalator” de precizie care stie cum sa izoleze si sa indeparteze o componenta ”defecta” si cum sa reconecteze un sistem astfel incat sa functioneze din nou cum trebuie. Progresele inregistrate in domeniul medicamentelor au oferit noi moduri de a ”repara” corpul afectat. Desi raportanu-se la o alta filozofie, terapia pe baza de medicamente este tot newtoniana prin aceea ca respecta aceeasi perspectiva potrivit careia corpul reprezinta un biomecanism complex. In loc sa foloseasca cutite, ca in chirurgie, doctorii folosesc medicamente pentru a trimite gloante magice asupra tintelor exact reperate din , in speta organelor afectate. Se folosesc diferite medicamente pentru a intari sau pentru a distruge celulele care functioneaza incorect, in functie de cerinta medicala. Progresele in biologia moleculara au permis acestor gloante magice sa urmeze o tinta si mai precis stabilita, in speranta de a crea niste medicamente cu o mai mare eficacitate si cu o toxicitate redusa pentru . Cu toate ca atat chirurgia, cat si tratatamentul medicamentos au inregistrat esecuri semnificative, ambele continua sa se raporteze la viziunea newtoniana asupra corpului uman,care considera ca acesta reprezinta un mecanism sofisticat alcatuit din organe fizice,elemente chimice, enzime si receptori cu membrana.

Modelul newtonian, mecanicist, asupra vietii nu surprinde decat o parte din realitate. Interventiile medicamentoase si chirurgicale sunt incomplete, intrucat ignora fortele vitale care pompeaza viata in bio-masinaria sistemelor vii. In cazul unui mecanism, principiul de baza este ca functionarea intregului reprezinta suma functionarii partilor componente. Totusi, oamenii spre deosebire de masini, inseamna mai mult decat insumarea unor gramezi de elemente chimice. Toate organismele depind de o forta vitala subtila care creeaza un sinergism, prin intermediul unei organizari structurale a componentelor moleculare.Din cauza acestui sinergism, ansamblul viu inseamna mai mult decat suma partilor sale. Forta vitala creeaza ordine in cazul sistemelor vii si reconstruieste si reinoieste in mod constant vehiculul celular de exprimare. Cand forta vitala paraseste corpul, la moarte, mecanismul fizic se dezorganizeaza in mod treptat, transformandu-se intr-o varietate de elemente chimice. Acesta este unul dintre principiile unice care face diferenta intre sistemele vii si cele nevii , respectiv intre oameni si masini.

Aceasta forta, animatoare, de viata este ignorata de ganditorii de azi, care respecta modelul newtonian si ale caror opinii domina medicina curenta. Doctorii nu se refera la aceste forte subtile, deoarece nu exista modele stiintifice acceptabile care sa explice existenta si functionarea lor. Incapacitatea actuala a stiintei de a lua in considerare fortele vitale care insufletesc invelisul uman se datoreaza partial conflictului dintre sistemele orientale si occidentale de credinta care a intervenit acum multa vreme. Aceasta diferenta in modul de a vedea lumea reprezinta reflectarea unei schisme si mai profunde si anume cea dintre religie si stiinta, care s-a produs acum mii de ani. Aplicarea modelului newtonian in explicarea functionarii corpului uman se datoreaza incercarilor oamenilor de stiinta de a face ca functiile organice sa nu mai fie privite ca avand vreo legatura cu voia divina si de a le da o conotatie care sa tina exclusiv de lumea mecanicista, cea pe care ei o puteau intelege si manevra. Mecanicizarea corpului uman a reprezentat si o mai radicala sustragere de sub influenta explicatiilor religioase cu privire la fortele de natura mistica care dirijeaza oamenii in cursul vietii si care, intr-un mod si mai misterios, le aduc imbolnavirea si .

Viziunea medicala de astazi se bazeaza in parte pe modelul newtonian, vechi de sute de ani. Aceste fusese important in ceea ce priveste sprijinirea progreselor de natura tehnica si teoretica din era Revolutiei Industriale. Totusi s-a dovedit in cele din  urma ca acest model prezinta destule neajunsuri, cand fizicienii au dobandit mai multa experienta, in raport cu fenomenele de electricitate si magnetism. Modelul newtonian sufera si in ceea ce priveste explicarea rolului fortelor vitale asupra sistemelor vii. Cu toate ca vitalismul a fost un curent popular la un moment dat in medicina trecutului, prea multa incredere acordata stiintei si tehnologiei au facut ca aceste filozofii sa fie date la o parte in favoarea modelelor mecaniciste ale vietii organice.

Viziunea newtoniana se bazeaza pe modele primare de comportament mecanicist , deviate din observarea naturii. Acceleratia si gravitatia au fost analizate de Newton in urma observatiilor facute in legatura cu caderea marului. El a folosit matematica pentru a-si traduce observatiile si a dedus diferite legi de miscare care descriau ceea ce vazuse. Aceste legi newtoniene le-au permis oamenilor de stiinta sa faca presupuneri cu privire la modul in care se comporta sistemele mecanice. Pentru timpul sau, modelul newtonian era destul de avansat. Prin calculele facute, Newton le-a daruit oamenilor de stiinta un instrument pentru cercetarea universului observabil. Aceasta a condus catre abordarea unei noi directii in cadrul descoperirilor stiintifice si a permis crearea multor inventii de pe urma carora umanitatea a beneficiat de atunci incoace. Dar legile lui Newton au vizat in primul rand forta de gravitatie,care produce deplasarea corpurilor in campul gravitational al pamantului. Modelele sale nu puteau sa explice comportamentul electricitatii si al magnetismului. In cele din urma a trebuit sa fie inventate noi modele ale universului care sa faca loc si acestor fenomene energetice ciudate.

Oamenii de stiinta incep din nou sa descopere forte care nu se potrivesc in cadrul modelului conventional newtonian asupra realitatii. Desi nerecunoscute inca de oamenii de stiinta conventionali , energiile fortei de viata sunt studiate de diferiti cercetatori care recunosc importantaa lor vitala pentru sistemele vii. Din nefericire, majoritatea cercetatorilor din biologie si  fizicienilor inca se raporteaza , in activitatea lor, la modelul newtonian asupra sistemelor vii, care vede corpul ca pe un mecanism celular. Cercetatorii nu recunosc inca rolul primordial al energiilor vitale care anima corpul. Desi medicina a devenit mai sofisticata prin concentrarea asupra interactiunilor celulare la nivel molecular, modelele fiziologice se bazeaza in mod strict pe comportamentul materiei fizice dense. Aceste modele exclud contibutiile campurilor bioenergetice care influenteaza tiparele celulare de crestere si exprimare la nivel fizic.

Exista astazi o noua categorie de doctor/vindecator care incearca sa inteleaga functionarea fiintelor umane prin prisma considerarii materiei drept energie. Acesti oameni de stiinta spiritualizati privesc corpul uman ca un model de studiu prin intermediul caruia putem incepe sa ne intelegem nu doar pe noi insine, ci si lucrarile subtile ale naturii si secretele universului. Intelegand ca oamenii sunt fiinte facute din energie, putem ajunge la noi raportari fata de sanatate si respectiv de boala. Acest nou punct de vedere einsteinian va face mai mult decat sa le ofere viitorilor doctori o perspectiva unica asupra cauzelor bolilor, el va duce la aparitia unor metode si cai mai rapide de vindecare a omenilor.

In loc de medicamente conventionale si de interventii chirurgicale,medicina vibrationala incearca sa trateze oamenii doar cu si prin energie. Aceasta perspectiva teoretica se bazeaza pe ideea ca aranjamentul molecular al corpului fizic reprezinta de fapt o retea complexa de campuri energetice interconectate. Reteaua energetica reprezentata de carcasa fizica/celulara, este organizata si hranita de catre sistemele de energie ”subtila” care realizeaza coordonarea dintre forta de viata si corp. Exista o ierarhie de sisteme de energie subtila care coordoneaza functiile electrofiziologice si hormonale si de asemenea structura celulara din cadrul corpului fizic. Sanatatea si boala incep la nivelul acestor straturi energetice. Aceste sisteme unice de energie sunt puternic afectate de emotiile noastre si de echilibrul nostru spiritual, ca si de factorii hrana si mediu. Aceste energii subtile influenteaza tiiparele celulare de crestere atat in directie pozitiva cat si negativa.

Gandirea medicala clasica se inseala considerand ca orice boala poate fi vindecata prin interventie la nivel fizic sau prin eliminarea sistemelor de celule anormale. Prin medicamente si chirurgie, doctorii incearca sa restabileasca functionalitatea anumitor componente, cum ar fi arterele, intr-un mod aproximativ asemanator, cu cel in care un instalator defunda o instalatie de curgere a apei. Ei folosesc chimicale pentru a spori debitul de sange astfel incat acesta sa depaseasca blocajele de colesterol, iar cand acest lucru nu se intampla folosesc o sonda sau chiar o raza laser pentru a elimina acumularea care a creat disfunctionalitatea. Un caz si mai comun este cel in care este introdusa o ”teava” in scopul de a sunta batrana artera infundata. Cheia in tratarea unor asemenea afectiuni s-ar putea sa nu rezide in folosirea unor simple solutii fizice de ”reparare rapida” ci in reorganizarea matricei energetice care dirijeaza manifestarea la nivel celular a disfunctiei.

Exista un aspect al fiziologiei umane pe care medicii nu l-au inteles inca si pe care il admit cu reticenta. Aceasta dimensiune a fiziologiei umane reprezinta domeniul de interferenta al Spiritului cu . Dimensiunea spirituala este baza energetica pentru orice viata, caci ceea ce anima carcasa fizica este energia spiritului. Legatura nevazuta intre corpul fizic si fortele subtile ale spiritului este cheia de intelegere a relatiei interioare dintre materie si energie. Cand oamenii de stiinta vor incepe sa patrnda adevarata relatie dintre materie si energie, ei vor mai avea putin pana la a intelege relatia intre omenire si Dumnezeu.

Domeniul stiintei care va aduce omenirea la acest nou nivel de intelegere este medicina vibrationala. Medicina vibrationala incearca sa vindece boala si sa transforme umana lucrand cu tiparele energetice care ghideaza expresia fizica a vietii. In cele din urma vom descoperi ca insasi constiinta in sine este un fel de energie, una in mod direct relationata cu expresia celulara a corpului fizic. Asa stand lucrurile, constiinta participa la continua creare a sanatatii sau a bolii. Medicina vibrationala, in calitatea sa de stiinta a viitorului , s-ar putea sa detina niste chei care ii vor ajuta pe doctori sa rezolve misterul care face ca unii oameni sa ramana sanatosi in vreme ce altii se afla intr-o continua stare de boala.

Cand doctorii vor reusi sa inteleaga mai bine care este relatia la nivel profund intre corp, minte si spirit si legile naturale care ghideaza manifestarea lor pe planeta noastra, atunci va exista cu adevarat o medicina holistica. 

Noi reprezentam intr-adevar un microsmos in cadrul unui macrocosmos, dupa cum au inteles de mult filozofii orientali. Principiile observate inauntrul  microcosmosului deseori reflecta principii mai largi care guverneaza comportamentul macrocosmosului. Modelele de organizare in natura se repeta la mai multe niveluri ierarhice. Daca se va ajunge la descoperirea modului in care sunt exprimate legile universale la nivelul microcosmosului,va fi mai usor sa se inteleaga functionarea macrocosmosului. Cu cat oamenii vor fi mai aproape de a intelege cu adevarat stucturile fizice si energetice ale mintilor si corpurilor lor, cu atat vor fi mai capabili de a intelege natura universului si fortele creatiei care ii unesc cu Dumnezeu.

Medicina vibrationala – Richard Gerber , M.D.

sursa: ralucabogdana.wordpress.com

Iti place acest Articol? Share it!

Despre Autor

Lasa un comentariu