vineri 20 iulie 2018,
REIKI CENTER Oradea

Despre aura umana

Despre aura umana

 aura-reiki-center-oradeaAnatomia energetică umana are cinci componente principale:

1. chakrele (centrii de forţă ai corpului), transformatorii care preiau şi distribuie energia ;
2. meridianele – canalele de energie ale corpului ce fac legatura intre  şi  organele corpului ;
3. interioară – un strat interior de energie vitala ,ce porneşte din şi se propagă la aproximativ 15 cm în afara corpului ( la un adult sănătos) ;
4. aura exterioară – un strat exterior de energie vitala, ce porneşte tot din interiorul corpului şi se propagă la câţiva metri de aura interioară (la un adult sănătos). Aura exterioară păstrează energia corpului în interior, avand rol de scut protector ;
5. aura sănătăţii – o aglomerare de raze lungi de 60 cm ce iradiază din porii corpului. La o persoană sănătoasă, razele de sănătate sunt drepte şi bine definite, în timp ce la o persoană bolnavă ele sunt îndoite sau fade.
Aurele sunt concentrice, asemănătoare cu straturile unei cepe sau inelele unui trunchi de copac.

Anatomia  energetică umana are patru funcţii principale:

1. de a absorbi, distribui şi energiza fizic cu energie vitala ;
2. de a servi ca şablon sau model pentru fizic ;
3. de a controla, prin intermediul chakrelor, reglarea adecvata a energiei vitale în fizic;

4. de a servi, în primul rând prin intermediul razelor de sănătate şi al aurei, ca un scut protector pentru corpul fizic, împotriva contaminării energiei umane individuale.

Chakrele se afla in corpul eteric.
Anatomia  energetică prezintă trei tipuri de chakre: chakre majore, care au până la 8-10 cm in diametru; chakre minore, care au între 3 şi 5 cm diametru şi mini-chakre, care au mai puţin de 2,5 cm diametru. ( în cazul unui adult sănătos).

Fiecare chakra are corespondenta directa la nivelul capului, mainilor si picioarelor. Iata cat de important este sa avem grija de corpul nostru fizic si sa nu neglijam mainile si picioarele (incaltaminte neconfortabila, curatenia mainilor si picioarelor etc).

In figura de mai jos sunt evidentiate legaturile intre chakre si aura energetica individuala , nivelul energetic al fiacarei chakre imprimand un anumit nivel al aurei :

aura02-reiki-center-oradea

Aura umană este descrisa ca un balon de lumina , care înconjoară o fiinţă umană din cap pana in picioare. O aură are mai multe straturi care interacţionează prin schimb de informaţii între organism , prin cele şapte centre energetice (chakre) şi mediul extern.

Fiecare strat de aura se referă la aspectele fizice, condiţiile mentale, emotionale si spirituale al unui individ. Vibratiile energetice ale gândurilor unei persoane, sentimentele, starea de sănătate,  sensibilizarea, precum şi experienţele din trecut sunt stocate în aură pe straturi diferite.

Straturile aurei sunt denumite frecvent ”straturi aurice” sau “corpuri subtile”. Există şapte straturi aurice principale, corespondent celor sapte chakre de baza. Stratul energetic exterior al  aurei poate ajunge la 5 -7  metri de la corpul fizic, largimea acesteia depinzand de starea sanatatii si bunastarii unei persoane. La persoanele paranormale dimensiunile sunt peste limitele normale.

Pentru cei care nu pot vedea aura, atunci când aceasta interacţionează cu alta aura, apare intuitiv un sentiment clar că cineva este în apropierea , intrand in ”spatiul personal”.

Cele şapte straturi ale aurei sunt enumerate şi descrise după cum urmează ( putand fi vizualizate si in imaginile precedente) :

1. Stratul eteric

Stratul eteric este primul strat al aurei şi se întinde pana la 2 cm de la suprafata pielii, pe conturul corpului. Acest câmp de energie se conectează în primul rând cu chakra 1 (chakra radacina – Muladhara), organele , glandele si meridianele  şi se referă la starea  de sănătate a corpului fizic.

2. Stratul emoţional 

Se extinde de la 2-4 centimetri faţă de corpul fizic pe coturul acestuia si imbraca o formă de oval. Acest strat este în primul rând conectat chakra 2 ( chakra sacrala – Svadhishthana), exprimand  sentimentele, emoţiile şi experienţa. Este permanent in stare de schimbare si reflectă starea de momentana. Acest strat inmagazineaza de asemenea, emoţiile nerezolvate, cum ar fi frica, resentimentele , probleme de singuratate etc.

Energiile prezente în acest strat comunica cu primul strat, iar apoi  aceste informaţii penetreaza  corpul fizic. Tensiunea fizica, crampele musculare şi tulburările gastrice sunt un rezultat al primului strat , fiind bombardat de durerea emoţională provenita din stratul al doilea.

3. Stratul mental

Al treilea strat este stratul energetic mental iar extinderea acestuia este in intervalul 4 -8 centimetri fata de corpul fizic. Este conectat la chakra 3 ( chakra solara – Manipura) , exprimand noastra, ideile , procesele logice şi intelectul. În acest strat, gândurile şi ideile sunt raţionalizate şi validate. Problemele de sănătate mentală şi psihică sunt prezente în acest strat al aurei.

4. Stratul astrala ( podul de legatura intre fizic si spiritual)

Este pozitionata la 8 -12 centimetri distanţă fata de corpul fizic şi se conectează la chakra 4 ( chakra inimii – Anahata), exprimand sentimentele noastre de dragoste si de bine fata de noi si cei din jur, expansiunea şi echilibrul vietii.

Daca primele trei straturi ale aurei reflectă natura noastră fizică şi prezentul, stratul al patrulea este fereastra noastra de natura spirituală, de separare a primelor trei straturi fata de straturile exterioare ale aurei.

5. Stratul sablon eteric

Acesta este la distanta de 1-2 m fata de la corpul fizic. Se conecteaza cu chakra 5 ( chakra gatului – Vishuddha), se exprima prin sunete, vibratii, comunicare si creativitate. În primul rând, acest strat  serveşte ca o copie la indigo a corpului fizic in planul spiritual (amprenta).

Şablonul stratului eteric este setat de catre constiinta si vointa noastra. Vibratiile planului fizic şi spiritual se combina la acest nivel, dand substanta materializarii gandurilor şi deschiderii cailor catre toate posibilităţile.

6. Stratul celest

Se extinde la 2 -3 metri de corp şi reflectă subconştientul mintii noastre. Acesta este locul unde mintea fizică vine in conexiune cu mintea spirituală prin meditaţie şi practici devoţională.

Este conectat cu chakra 6 ( chakra fruntii – cel de al treilea ochi – Ajna), exprimata prin amintiri, vise, constiinta spirituala, cunoaşterea intuitivă, încredere, onestitate şi dragostea necondiţionată. Deţine experienţele noastre de a avea o conexiune la ceva mai inalt decât noi înşine.

7. Stratul cauzal

Este conectat la chakra 7 ( chakra capului- Sahasrara), exprmand toate cunoştinţele şi toate posibilităţile. Acest strat protejează şi inglobeaza toate celelalte straturi ale aurei. Reflecta planul nostru spiritual,  toate experienţele sufletului şi evenimentele în timp. Reprezinta legatura cu “”, “Creatorul”, “sursa” sau “Toate care sunt”  la nivelul fiecărui individ. Se extinde la 3 -5 metri de  corpul fizic, în funcţie de starea noastră spirituală. ESTE CEL MAI IMPORTANT STRAT ENERGETIC !

aura03-reiki-center-oradea

Primele 3 straturi impreuna cu energia interna a corpului formeaza Planul Fizic(eteric, emotional, mental). Planul Spiritualeste alcatuit din ultimile 3 straturi (sablon eteric, celest, cauzal)

 

Necesitatea protejarii

 

Zi de zi suntem inconjurati de radiatii negative in pondere foarte ridicata. Pe masura ce tehnica a luat amploare, au crescut si radiatiile negative la care suntem supusi permanent.

In figura de mai jos este prezentata o “radiografie” energetica (tip kirlian) a unei persoane de sex feminin ce-si desfasoara activitatea in oras , nivel de stres mediu, nivel de radiatii mediu, munca de birou.

aura04-reiki-center-oradea

Se pot observa cu usurinta zonele afectate energetic (dupa cum este privita imaginea) la nivelul capului (stanga-frontal) , la nivelul dorsal ( partea stanga superioara).

Deficitul energetic la nivelul capului s-a datorat interactiunii cu campul electromagnetic produs de catre telefonul mobil si monitorul calculatorului, iar cel dorsal de catre aparatura electronica si electrica instalata pe biroul colegului din spatele persoanei (caz real la o societate franceza) la locul de munca.

Dupa ce s-a asigurat protectia impotriva radiatiilor nocive starea energetica era urmatoarea :

aura05-reiki-center-oradea

PERICOLUL MAJOR ESTE URMATORUL :  Radiatiile electromagnetice negative creeaza brese la nivelul protectiei energetice umane ( acele gauri sau fante ) , netezind calea atacurilor energetice umane (atacuri PSI), persoana devenind perfect vulnerabila .

Insa, inainte de a face si alte comentarii este bine sa ne reamintim cum functioneaza sistemul energetic uman.

chakra07-reiki-center-oradeaaura06-reiki-center-oradea

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistemul energetic uman are la baza centre energetice ,numite chakre, in numar de 7 ( cele de baza) ,aflate in stricta interdependenta energetica.

Prin intermediul chakrelor se produce incarcarea energetica a fiecarui meridian ,iar acesta la randul sau incarcand energetic fiecare organ corespondent.

Reluand exemplul de mai sus vom face o mica analiza :

aura08-reiki-center-oradeaDeficitele energetice produse ca urmare a atacurilor energetice de natura electromagnetica  au afectat :

1. chakra 6 , deregland  energetic creierul, hipotalamusul, glanda pituitara, sistemul endocrin

2. chakra 4, 2 si 1 , deregland energetic respiratia, circulatia, sistemul imunitar, organele sexuale.

 

O firma elvetiana a calculat deviatia alinierii chakre-lor in situatia normala(fig.1 ) si in situatia folosirii telefonului mobil (fig.2) :

Clipboard09-reiki-ceter-oradea

Dupa utilizarea unui dispozitiv de protectie electromagnetic timp de 10 min. s-a revenit la starea de normalitate.

In locuinta nostra Clipboard10-reiki-center-oradea, la birou sau pe strada suntem permenent supusi actiunii campurilor electromagnetice negative.

 

 

Curăţarea aurei

Prezenţa energiilor psihice negative în corpul nostru sau în aura noastră reprezintă cauza multor boli şi disfuncţii. Din această cauză am dezvoltat această tehnică, o tehnică Reiki de îndepărtare a energiilor psihice negative. Cunoscută înainte sub numele de chirurgie psihică Reiki, acest proces cu o eficienţă ridicată foloseşte energia Reiki pentru a încărca energetic mâinile pentru ca terapeuţii să poată aduna energia psihică negativă din interiorul sau din jurul lor sau a celorlalţi şi să o trimită către lumină. Rezultatele pozitive ale acestui proces în vindecarea şi starea de bine a oamenilor sunt vizibile imediat. Curăţarea aurei prin Reiki este predată în cadrul Cursului Avansat de Reiki

Iti place acest Articol? Share it!

Despre Autor

Lasa un comentariu