vineri 20 iulie 2018,
REIKI CENTER Oradea

18 ani „lipsa” din viata lui Iisus?

18 ani „lipsa” din viata lui Iisus?

Zilele trecute am vizionat un documentar pe internet despre cei 18 ani „lipsa” din viata lui Iisus Christos despre care in Biblie nu se pomeneste nimic. Din pacate cred ca prea putini crestini si-au dat seama de acest gol, ceea ce m-a intrigat pe de o parte, pe de alta parte cred insa ca e normal sa fie asa datorita succesuslui masinariei propagandistice si de manipulare cu care biserica crestina isi exercita de aproape doua milenii statutul de gardian inputernicit al Domnului de a face orice pentru a impune lumii intregi cuvantul Lui, rastalmacind adevarul dupa bunul plac si dupa interesele proprii, folosind forta dupa caz fara sa ezite, cazandu-i prada multe milioane de victime care au avut alte viziuni sau pareri si care au ales alta cale spre decat biserica crestina, ca sa nu mai vorbim de mintile luminate, cercetatori, fizicieni etc. care au cazut prada inchizitiei tragand astfel inapoi progresul omenirii cu daune uneori ireversibile, alteori omenirea avand nevoie de secole ca sa depaseasca paradigma. Datorita faptului ca nu se stie nimic despre, probabil cei mai importanti si interesanti ani din viata lui Iisus, ramane se ne punem o intrebare retorica si de bun simt: „De ce lipsesc cei 18 ani din viata lui Iisus?” urmata de o alta intrebare retorica: „Cine a avut si are in continuare de castigat din aceasta gaura neagra?”

Tousi trebuie sa spun ca parerea mea este ca toate aceste descoperiri au noima, si ca imi amintesc un pasaj din documentar in care povestitorul spune ca Iisus dupa ce a revenit acasa, in timp ce muncea ca tamplar impreuna cu tatal sau a inceput sa vindece oameni si sa faca minuni, sugerandu-ne sa ne apucam toti de tamplarie, daca aceasta este calea(nu vreau sa fiu inteles gresit, nu denigrez in niciun fel aceasta meserie care dupa parerea mea este una nobila). Daca acceptam posibilitatea ca Iisus a fost initiat in India si Tibet lucrurile capata sens astfel explicandu-se de la sine  toate minunile si vindecarile pe care le-a facut, nu-i asa?

Eu unul le sunt recunoscator persoanelor care au facut cercetari in acest sens facand apoi publice toate descoperirile lor, si nu in ultimul rand celor care au scris, au pastrat si ingrijit  mare parte a „anilor lipsa” din viata lui Iisus, adica calugarilor de la manastirea Himis din nordul Indiei.

Am adaugat mai jos un articol, care de fapt prezinta pe scurt tot ce se discuta in documentar.

Citez din articolul Enigma a Bibliei aproape de a fi dezlegata: Iisus a trait in India?

In Biblie nu exista nicio relatare despre viata lui Iisus, intre 12 si 30 de ani. Un vechi manuscris budist spune ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, si-a trait tineretea in India. In 1894, un ziarist rus a publicat, dupa o calatorie in Tibet, o carte intitulata “Viata necunoscuta a lui Iisus Christos”.
“Biblia ni-l descrie pe Iisus la varsta de 12 ani, cand impreuna cu parintii sai, Iosif si Maria, a fost la Ierusalim, de praznicul Pastilor. Parintii il pierd pe Iisus, timp de trei zile, pentru a-l descoperi in Templu. Dupa acest episod, Iisus apare in Biblie la varsta de 30 de ani, cand a fost botezat de Ioan. Unde si-a petrecut viata, Iisus in aceasta perioada? Un raspuns ar fi ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, a petrecut saptesprezece ani in India si Tibet”, scrie Proaxis.
In anul 1894, Nicolas Notovici, doctor si jurnalist rus a publicat o carte intitulata “Viata necunoscuta a lui Iisus Christos”. El a scris aceasta carte in urma unei calatorii in Afganistan, India si Tibet. Ajungand la manastirea Himis, in Ladak, in muntii Himalaya, lui i s-au aratat de catre Marele Lama doua volume vechi, legate in piele, in care se spunea despre viata lui Issa, cum era cunoscut in zona Iisus. Documentele aduse din India in Nepal si apoi in Tibet au fost scrise, in original, in limba pali, limba religioasa a budistilor. Copiile de la Himis fusesera traduse in tibetana. Interpretul lui Notovici i-a tradus textul.
Biografia lui Issa era alcatuita din 244 de versete, in 14 capitole. Cartea contine intamplari similare celor din Vechiul si Noul Testament, precum robia Egiptului, mantuirea poporului lui Israel de catre Moise, lepadarea de credinta a israelitilor.
Apoi se spune despre Issa, care la 14 ani a trecut prin Sing, o regiune din Pakistan si s-a stabilit printre arieni. El a plecat mai departe si s-a stabilit la Juggernaut, unde a fost primit cu bucurie de catre preotii brahmani. A locuit in mai multe orase din India, ca Rajagriha, Benares, unde a studiat Vedele.
Parasind Juggernaut-ul s-a stabilit in tinutul Gautamides, locul de nastere al marelui Buddha Sakyamuni. Dupa ce si-a desavarsit cunostintele in limba pali, Issa a inceput sa studieze scrierile sacre ale Sutra-elor. Apoi a parasit Nepalul si muntii Himalaya, a coborat in valea Rajputanei si s-a indreptat catre apus, predicand diverselor popoare perfectiunea suprema a omului.
Cuvintele lui Issa s-au raspandit printre paganii tinuturilor pe care le-a traversat. Issa a parasit Himalaya si s-a intors in Palestina, la varsta de 29 de ani.
O marturie care confirma spusese lui Notovici, vine de la Sri Daya Mata, care publica in 1959, un interviu cu Sri Bharati Krishna din India. “In 1959, am discutat aceasta cu unul dintre cei mai mari lideri spirituali din India, Sanctitatea sa Sri Bharati Krihna Tirtha. I-am spus despre faptul ca Iisus Christos si-ar fi petrecut o parte din viata in India. El a spus: ‘Acesta este adevarul. Am studiat vechile documente de la Templul Puri Jaggannath care confirma aceste fapte.. El a fost cunoscut ca Issa si o mare parte din timpul petrecut in India, a stat la Tempul din Jaggannath. Cand s-a intors in tinuturile de unde provenea, el si-a expus invatamintele, care sunt cunoscute astazi ca fiind crestine‘”.
Succesorul acestuia, din 2008, Swami Nischalananda Saraswati a confirmat acest fapt, intr-un documentar numit “Iisus in India.”
Vor iesi la lumina aceste manuscrise vechi din India, pentru a ne convinge ca, intr-adevar Iisus si-a petrecut multi ani in India si in Tibet? O enigma a Bibliei, care se pare, ca in curand, va fi dezlegata.

sursa: saccsiv.wordpress.com

Pentru cine dorestese urmareasca documentarul despre cei 18 ani lipsa din Biblie despre viata lui Iisus Christos voi atasa mai jos un link spre site-ul unde se poate viziona acest documentar:

http://documentare.digitalarena.ro/cum-a-devenit-iisus-un-christos-anii-ascunsi-2006/

Iti place acest Articol? Share it!

Despre Autor

Lasa un comentariu